Amsterdamse woningcorporaties hernieuwen samenwerking met brandweer

22.10.2018
Image

Het bestaande samenwerkingsconvenant tussen de grote Amsterdamse woningcorporaties en de brandweer is verlengd. In het kader van de samenwerking worden corporatiemedewerkers getraind op brandveiligheidsaspecten. Sinds de start van het programma in 2015 zijn er 100.000 rookmelders opgehangen en voorlichtingscampagnes gehouden onder huurders.

Volgens Leen Schaap, commandant van Brandweer Amsterdam-Amstelland, is het belangrijk de samenwerking de komende jaren voort te zetten. "De gezamenlijke ambitie is dat in 2021 in 95 procent van de corporatiewoningen in en rond Amsterdam een rookmelder hangt. Rookmelders redden levens. Veel mensen weten niet dat ze niets ruiken in hun slaap. En dat ze dus niet wakker worden als er brand is.”

Ook vraagt de brandweer aandacht voor veilige vluchtroutes. Die worden nog lang niet altijd goed vrijgehouden. “Want als je wordt gealarmeerd door je rookmelder, wil je natuurlijk wel zo snel mogelijk veilig buiten staan!” De samenwerking tussen de brandweer en de woningcorporaties werd 19 oktober beklonken in de Zuiderkerk in Amsterdam.

Trefwoorden