ASR koopt 327 appartementen in Plesman Plaza, driekwart in middensegment

04.10.2021
Image

Het woningfonds van ASR heeft 327 appartementen aangekocht in Plesman Plaza in Amsterdam Nieuw-West. Na oplevering worden 255 van deze appartementen verhuurd in het middensegment, waarvan een kleine honderd conform het gemeentelijke Actieplan Meer Middeldure Huur.

Het totale project Plesman Plaza bestaat uit 382 appartementen, verdeeld over vijf woongebouwen. ASR koopt drie woontorens, een commerciële ruimte en de parkeergarage. Flow Development heeft de overige twee woongebouwen in het project met 55 sociale huurappartementen verkocht aan de Amsterdamse woningcorporatie Rochdale. De woontorens worden gerealiseerd aan de Ottho Heldringstraat, net buiten de Ring A10 in de wijk Slotervaart.
Alle door MVSA ontworpen woningen krijgen verdiepingshoge raampartijen. Bijna iedere woning is voorzien van een buitenruimte in de vorm van een loggia of balkon en er komt een gemeenschappelijke huiskamer waar bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Het project kent een hoog duurzaamheidsniveau (EPC 0,20).

“Doordat maar liefst 255 woningen worden verhuurd in het middensegment, maken we met dit project impact op de betaalbaarheid van de Amsterdamse woningmarkt. Het project sluit ook goed aan bij de veranderende woonvraag. We zien dat mensen meer thuis gaan werken. ASR kijkt daarom nog meer naar de leefbaarheid in en rond de woning. Plesman Plaza speelt hier met al haar voorzieningen goed op in”, aldus Robbert van Dijk, fund director ASR Dutch Core Residential Fund.
De bouw van de woongebouwen start eind 2021, met een verwachte oplevering van het eerste gebouw twee jaar later. De oplevering van de corporatiewoningen wordt eind 2024 afgerond.