Bart en Domela op de grote Amsterdamse Housewarming

24.09.10

Bart en Domela op de grote Amsterdamse Housewarming

Tijdens de grote Amsterdamse Housewarming in de Theaterfabriek in Amsterdam op 9 oktober start onder andere de verkoop van het nieuwbouwproject Bart en Domela. Dit project is voor Rochdale de laatste fase van het compleet vernieuwde Zuidwestkwadrant in Amsterdam Osdorp. Met deze verkoop wordt de vernieuwing van deze woonwijk afgerond.

Op 9 en 10 oktober is de 'grote Amsterdamse Housewarming' in de Theaterfabriek. Deze woningbeurs toont het totale woonaanbod van Amsterdam: nieuwbouw koopwoningen, vrije sector huurwoningen en bestaande koop- en huurwoningen. Het aanbod wordt per stadsdeel gepresenteerd. Overal staan picknicktafels waar de vertegenwoordigers van de projecten advies kunnen geven aan de bezoekers. Ook is de makelaarsvereniging van Amsterdam vertegenwoordigd. Naast de stadsdeelpleinen is er een Financieel plein, een Inspiratieplein en een Kinderplein. Er zijn ook workshops en lezingen. De beurs is een initiatief van marktpartijen, makelaars, woningcorporaties en de Gemeente Amsterdam. (meer info: Amsterdamse Housewarming)
 

Bart en Domela

Bart en Domela zijn tee woonblokken met 22 eengezinswoningen en  17 maisonnettes. Tussen beide blokken is een binnentuin die alleen toegankelijk is voor bewoners . De eengezinswoningen in woonblok Bart hebben een met hagen omzoomde voortuin. De achtertuin grenst aan de gezamenlijke binnentuin. De ruime woningen hebben drie verdiepingen en een tiental woningen heeft zelfs een extra dakterras op de tweede verdieping. 
De 17 maisonnettes zijn gelegen op de tweede en derde verdieping (tevens bovenste) van het gebouw tegenover de 22 eengezinswoningen. De ruime terrassen op de bovenverdieping liggen op het zuidwesten en kijken uit over de gezamenlijke binnentuin. De woningen zijn bereikbaar via een galerij met een gesloten entree en lift. Er zijn vier verschillende types, met twee, drie en zelfs één woning met vier slaapkamers. De badkamer en het toilet zijn voorzien van sanitair en tegels. Er is geen keukeninrichting.
De eengezinswoningen en de maisonnettes zijn op korte termijn bewoonbaar hebben elk een parkeerplaats in de halverdiepte parkeergarage onder het gebouw.

Zie http://www.bartendomela.nl/

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS