Overslaan en naar de inhoud gaan

Bestuurder Frank van Dooren vertrekt bij Zaanse corporatie ZVH

Image

Frank van Dooren neemt na elf jaar afscheid van ZVH. Hij nadert zijn 65ste verjaardag en vindt het tijd het stokje over te dragen aan een ander. "Ik heb elf jaar lang vaak met ontzettend veel plezier in Zaanstad gewerkt. Ik voel me welkom op alle fronten, maar het is goed als een nieuw gezicht met nieuwe ideeën en inzichten mijn plaats overneemt," aldus de scheidend bestuurder. Van Dooren vertrekt bij de Zaanse corporatie per 1 juli aanstaande.

Hij gaat naar eigen zeggen nog niet met pensioen. "Ik heb de behoefte meer tijd te besteden aan andere zaken, zoals de ontwikkeling van leiderschapsprogramma's", aldus Van Dooren. Hij is onder meer als gastdocent verbonden aan opleidingscentrum De Baak. Ook wil Van Dooren betrokken blijven bij de volkshuisvesting.

Onder zijn bewind maakt ZVH een roerige tijd door. Bij zijn aantreden produceerde de Zaanse corporatie in drie jaar tijd nog duizend woningen. Door die hoge productie raakte de organisatie in financiële problemen. "Daarna waren we gedwongen projecten te versoberen en de werkorganisatie uit te dunnen en anders vorm te geven. Nu komen we weer in een positie dat kan worden nagedacht over nieuwbouw. ZVH heeft plannen in de maak voor de bouw van circa vierhonderd woningen goeddeels op eigen grond. De eerste palen gaan volgend jaar de grond in. Dat is leuk voor mijn opvolger", aldus Van Dooren.