Betaalbare sociale nieuwbouw in Almere

11.03.16
Betaalbare sociale nieuwbouw in Almere

Marktpartijen kunnen betaalbare sociale huurwoningen bouwen en beheren, zo concludeert de gemeente Almere na een prijsvraag voor woningen met een huurprijs onder de 550 euro. Trebbe bouwt met de Alliantie zestig energieneutrale woningen. Think Wonen levert 36 nul-op-de-meterwoningen.
De gemeente Almere deed vorig jaar in samenwerking met het Woningbouwatelier een oproep aan partijen in de bouwwereld voor goede woningen met een huurprijs van maximaal 550 euro in de maand en zo laag mogelijke energielasten. Afgelopen week heeft wethouder Tjeerd Herrema uit twintig aanbiedingen de twee beste inzendingen geselecteerd. Hij spreekt van ''een absoluut succes." "De betaalbaarheid van wonen is voor veel huishoudens een groot en groeiend probleem. Door stevig in te zetten op duurzaamheid, blijkt 'de markt' goedkope, innovatieve huurwoningen te kunnen realiseren. In de praktijk kunnen huishoudens met huurtoeslag de woonlasten op minder dan 400 euro houden."
Het plan van Trebbe Wonen omvat 60 door A3 Architecten ontworpen grondgebonden woningen met een oppervlakte tussen de 80 m2 en 110 m2. De woningen zijn duurzaam en energiezuinig. Bovendien zijn de woningen flexibel indeelbaar en daarmee geschikt voor verschillende doelgroepen. De Alliantie gaat de woningen beheren. Think Wonen neemt de 36 nul-op-de meterwoningen zelf in belegging.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS