Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouw gestart van DUWO-studentencomplex in Hoofddorp: vijf huizen voor 563 studenten

Image

Dichtbij Station Hoofddorp is DUWO gestart met de bouw van 563 woningen in Camden Town in de transformatiewijk Hyde Park. De studenten worden ondergebracht in vijf aparte huizen. Met 1.500 woningen in aanbouw is de herontwikkeling van de voormalige kantorenwijk Beukenhorst-West in volle gang. De nieuwe stadswijk wordt uiteindelijk zo'n  3.800 woningen groot. Door de ligging vlakbij het station kunnen studenten eenvoudig Amsterdamse onderwijsinstellingen bereiken. 

Het DUWO-complex bestaat uit vijf 'huizen' met verschillende woontypes: studettes, kleine studio’s, grote studio’s, stings (zelfstandige woningen in een groep) en woningen voor promovendi, allemaal met een A+++ label. Voor 66 procent van alle woningen kunnen ook huurders onder de 23 jaar huurtoeslag krijgen. Dat betekent dat de huurprijzen onder de zogeheten 'kwaliteitskortingsgrens' liggen (442 euro).

Elk van de vijf studentenhuizen krijgt een eigen identiteit, met een eigen ontwerp, uitstraling, materiaalgebruik én ontsluiting. Zo wordt voorkomen dat er één grote anonieme woonkolos ontstaat. Er wordt in het ontwerp aandacht besteed aan verbinding tussen bewoners onderling en de wijk: er komen common rooms, een studieruimte, een wasserette en fietsenstallingen. In het midden van de bouwblokken komt een gedeelde binnentuin. De verwachte oplevering is over  2,5 jaar.