Bouw gestart van 'Gare du Nord' bij beginpunt metro in Amsterdam Noord

28.05.2019
Image
Erna Berends, bestuursvoorzitter van stadsdeel Amsterdam Noord, verrichtte op 28 mei de starthandeling voor de bouw van het project Gare du Nord. Dit project maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling van AM en Blauwhoed rondom het beginpunt van de Noordzuidlijn. 
Bij het beginpunt van de Noordzuidlijn komt een gemengde en hoogstedelijke wijk, bestaande uit twee deelgebieden. Het deelgebied Gare du Nord is ontwikkeld in samenwerking met Klunder Architecten uit Rotterdam. Hier zijn 184 huurappartementen voorzien voor Altera Vastgoed, alsmede 177 studenteneenheden voor Woonstichting De Key. Ook komen hier twee viersterrenhotels (met in totaal 304 kamers) voor Hotel Noord Holding en een garage met 140 parkeerplaatsen. De bebouwing bestaat uit een onderbouw van negen etages. Daarnaast komen twee torens; een van dertien etages en een van 23 etages. Het gebied ligt tussen de Nieuwe Purmerweg, de Ring A10, het Olof Palmeplein en het Noordhollandsch Kanaal.
 
Eerder werden in dit Centrumgebied Amsterdam Noord (CAN) onder andere al 300 woningen in Jeugdland en 600 woningen in Elzenhagen Noord gebouwd. De ontwikkeling van ongeveer 500 woningen in Noorderkwartier, waaronder een aantal zelfbouwkavels, is in volle gang. Het sluitstuk van het CAN-gebied wordt de ontwikkeling van Elzenhagen Zuid. Op een deel van dit gebied staan momenteel tijdelijke wooncomplexen voor studenten en statushouders.