Bouwbedrijf met veel projecten in regio Amsterdam failliet vanwege gestegen bouwkosten

05.04.18
Holland Park, Diemen in aanbouw
Bouwbedrijf met veel projecten in regio Amsterdam failliet vanwege gestegen bouwkosten
Bouwgroep Moonen Holding uit Den Bosch verkeert in grote financiële problemen. Gisteren gingen grote delen van het bedrijf failliet. Het bedrijf werkt aan tal van projecten in de regio Amsterdam, waaronder vier bouwblokken van Holland Park in Diemen. Vertragingen en kostenstijgingen lijken onvermijdelijk.
 
Het Bosche bedrijf lijkt de tol te betalen van scherpe aanneemsommen in combinatie met stijgende bouwkosten die het niet kan doorberekenen. De aannemer werkt in Amsterdam onder andere aan de kantoorkolos Riverstaete, waarvan de renovatie dezer maanden zou worden afgerond.
Bouwgroep Moonen heeft in Amsterdam ook de bouw van een aantal woongebouwen in het luxe segment aangenomen. Dat zijn twee transformatieprojecten - Dépôt Zuid aan de Frans van Mierisstraat (transformatie naar 18 luxe loftappartementen) en een schoolgebouw in de Zocherstraat. In de Ruysdaelstraat werkt Moonen aan de realisatie van twaalf appartementen.
 
De prijzen in de bouw van mensen en materiaal zijn snel aan het stijgen. De bouw trekt aan, maar er openbaart zich een fors tekort aan vakmensen. In de crisisjaren zijn veel metselaars en andere bouwvakkers ontslagen, beroepsgroepen die zich nu als ZZP'er tegen hoge prijzen laten inhuren. 'De bouw betaalt de prijs voor de flexibiliteit die ze zo graag wil hebben', constateerde directeur Adriaan Visser van Hegeman nog maar kort geleden in een interview in FD.  
 

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS