Bouwinvest koopt 350 woningen op Hembrugterrein Zaandam

05.06.18
Bouwinvest koopt 350 woningen op Hembrugterrein Zaandam

Bouwinvest koopt 350 vrije sector huurwoningen op het nog te ontwikkelen Hembrugterrein in Zaandam. Daarover is dinsdag een overeenkomst afgesloten met ABC Planontwikkeling.

ABC heeft vorig jaar dertig hectare op het terrein aangekocht van het Rijksvastgoedbedrijf. Behalve dat de nieuwe eigenaar zeventig monumentale gebouwen in bezit heeft gekregen, is er ruimte voor de bouw van duizend nieuwe woningen. Een substantieel deel zal bestaan uit sociale en vrije sector huurwoningen.

Allard van Spaandonk, CIO Dutch Investments bij Bouwinvest, heeft grote verwachtingen van het gebied. “We weten nu nog niet precies wat we daar gaan bouwen. Mogelijk wordt het een mix van eengezinswoningen en appartementen. Wel weten we dat het Hembrugterrein met al zijn groen, monumentale gebouwen en een bijzondere ligging aan het Noordzeekanaal de mogelijkheden in zich heeft een voor Nederland uniek woongebied te worden. Een plek waar ook Amsterdammers straks graag willen wonen.” Binnen vijf jaar moet de nieuwbouw zijn gerealiseerd.

Deel

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS