Overslaan en naar de inhoud gaan

Bouwplan voor minstens 1000 nieuwe huurwoningen in Amstel III

Image
Ontwikkelaars COD en DUQER hebben afspraken gemaakt met de gemeente Amsterdam voor de ontwikkeling van zeker 1000 nieuwe huurwoningen in Amstel III. Vanaf het voorjaar van 2019 worden daartoe zes kantoorgebouwen aan de Hogehilweg vervangen door een handvol woontorens en 25.000 vierkante meter aan commercieel vastgoed, waaronder kantoren, een school met kinderdagverblijf en enkele café-restaurants. Onder de nieuwe stadswijk wordt een tweelaags parkeergarage aangelegd. 
 
Volgens DUQER-woordvoerder Arie van der Aart zal het overgrote deel van de nieuwe woningen uit middeldure huurappartementen bestaan. Ook is een klein deel gereserveerd voor de sociale huur. Voor het ontwerp van de eerste fase hebben de bedrijven inmiddels KAAN Architecten ingehuurd die ook als supervisor voor het hele project zal optreden. "Voor de andere gebouwen willen we verschillende architecten inschakelen zodat er een gevarieerde wijk ontstaat." 
 
COD en DUQER stemmen hun plannen nauw af op de andere herontwikkelingsprojecten in het bedrijvengebied. Nog dit jaar start Wonam aan de Karspeldreef met de bouw van twee woontorens met 275 middeldure en dure huurwoningen. Dezelfde ontwikkelende belegger realiseert samen met G&S Vastgoed ook nog twee nieuwe appartementengebouwen met 500 huurwoningen naast metrostation Bullewijk. Naar verwachting zullen er de komende vijf jaar tussen 2500 en 3000 nieuwe woningen verrijzen in dit deel van Amstel III. 
 
Meer informatie over de herontwikkeling van Amstel III is te lezen in het volgende nummer van NUL20.