Cis Apeldoorn nieuwe gemeentesecretaris Zaanstad

08.08.17
Cis Apeldoorn nieuwe gemeentesecretaris Zaanstad

Cis Apeldoorn (56) wordt de nieuwe gemeentesecretaris van Zaanstad. "Cis past bij Zaanstad. Door de combinatie van grote en brede leidinggevende ervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving, haar relevante inhoudelijke kennis, ervaring en netwerk en haar authentieke, bij Zaanstad passende persoonlijkheid", zo concludeerde de selectiecommissie.

Cis Apeldoorn is nu stedelijk directeur van het cluster Ruimte en Economie bij de gemeente Amsterdam, waar ze in 1987 begon als onderzoeker in het prille stadsdeel Osdorp. Daarna was ze onder meer directeur Strategie Fysiek, Sociaal en Communicatie van stadsdeel Zuid en directielid bij het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Amsterdam. Ze kijkt uit naar haar nieuwe functie in Zaanstad. ‘Na vele boeiende, mooie en intensieve jaren bij de gemeente Amsterdam ben ik toe aan iets geheel nieuws."

Cis Apeldoorn is in Amsterdam verantwoordelijk voor de resultaten van het ruimtelijk economisch domein, waarin thema’s als drukte in de stad, betaalbare woningen, bereikbaarheid en duurzaamheid actueel zijn. Zij is tevens ambtelijk opdrachtgever van grote programma’s, zoals de invoering van de nieuwe Omgevingswet.

Per 1 september maakt ook Annius Hoornstra, adjunct-directeur Grond en Ontwikkeling in Amsterdam, de overstap naar Zaanstad. Hij wordt daar concerndirecteur met als aandachtsgebied Stedelijke Ontwikkeling.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS