Cordaan neemt De Boeg nieuwe stijl in gebruik

15.10.2018
Image

Zorgorganisatie Cordaan heeft het vernieuwde zorgcentrum De Boeg nabij het Bos en Lommerplein in Amsterdam-West officieel in gebruik genomen. Tegelijkertijd realiseert woningcorporatie Stadgenoot, eigenaar van het ouderencomplex, 34 extra zelfstandige appartementen voor de huisvesting van ouderen.

In het oude verzorgingshuis huurde Cordaan de begane grond en 62 woningen op de zes daar boven gelegen verdiepingen. Om alle bewoners, niet zelden 90+, van de juiste zorg te kunnen blijven voorzien en de woongelegenheid voor ouderen op peil te houden, is het complex ingrijpend gemoderniseerd. Voor mensen die zwaardere zorg nodig hebben huurt Cordaan nog drie etages met in totaal 32 appartementen voor kleinschalige zorg. De bewoners van die etages worden volledig verzorgd.

De drie resterende etages zijn door Stadgenoot omgebouwd naar 34 zelfstandige woonunits. De oude Cordaan-appartementen beschikken nu over een eigen voordeur, brievenbus en bijvoorbeeld een wasmachineaansluiting. Aangrenzend verhuurt Stadgenoot al 85 aanleunwoningen voor ouderen. Verder heeft het restaurant op de begane grond van De Boeg oude stijl plaatsgemaakt voor een sociaal ontmoetingscentrum Huis van de Buurt. Ook is er extra ruimte gemaakt voor een thuiszorgteam en voorzieningen, als een kapper.