Corporaties Purmerend: 1.100 extra sociale huurwoningen

12.01.2018
Image

De komende vijftien jaar zijn de corporaties in Purmerend bereid de sociale voorraad met 1.100 woningen uit te breiden. Dat blijkt uit een gezamenlijk bod aan de gemeente. Over acht jaar moeten de eerste 750 extra woningen gerealiseerd zijn.

Intermaris, Wooncompagnie, Rochdale en Woonzorg Nederland willen de voorraad stap voor stap uitbreiden. In de eerste jaren wordt ook gesloopt om ruimte te creëren voor nieuwbouw. Vanaf 2020 zal het woningbestand gedurende zes jaar met gemiddeld 125 woningen toenemen.
“Ik ben blij met het aanbod van de woningcorporaties. 1.100 sociale huurwoningen erbij in Purmerend, daar kijken we naar uit”, aldus wethouder Hans Krieger. Volgens Cees Tip, directeur-bestuurder van Intermaris, zorgt de bouwambitie voor een grote gezamenlijke inspanning van gemeente en woningcorporaties. “Het gaat vooral om locaties, goede plannen en vlotte procedures.”

In Purmerend moeten mensen steeds langer wachten voordat zij in aanmerking komen voor een sociale huurwoning. De totale bouwopgave betreft bijna 2.600 energiezuinige huurwoningen, maar er worden in die periode ook circa 1.500 sociale huurwoningen verkocht of gesloopt.