Deze week start nul-op-de-meter renovatie van portiekflats Eigen Haard

06.11.17
Deze week start nul-op-de-meter renovatie van portiekflats Eigen Haard
Deze week start de renovatie van vijf portieketageflats van woningcorporatie Eigen Haard in de Wegener Sleeswijkbuurt in Amsterdam. Het is het eerste project in de regio waarbij flats naar nul-op-de-meter gerenoveerd worden. Dura Vermeer voert de renovatie uit.
 
Eigen Haard is de eerste Amsterdamse corporatie die woningen renoveert naar nul-op-de-meter. Niek Schaap, projectleider bij Eigen Haard: “De bewoners hebben straks een goed geïsoleerd huis zodat ze minder energie verbruiken. En ze krijgen een nieuwe badkamer, toilet en keuken.” Dura Vermeer voert de renovatie uit. Het bedrijf verduurzaamde eerder vergelijkbare portieketageflats in Groningen. In het project in Amsterdam wordt elke dag een nieuwe woning aangepakt, die binnen veertien dagen klaar is.”
 
Eind 2018 wekken alle 157 portiekflatwoningen de benodigde stroom zelf op, net als de energie die nodig is voor verwarming, ventilatie en warm tapwater. Dat is mogelijk dankzij de geïsoleerde gevels, nieuwe daken vol zonnepanelen, ventilatie en een luchtwarmtepomp. De woningen hebben na oplevering geen gasaansluiting meer. Bewoners koken dan op inductie. Om de flat energiezuinig te maken, krijgen de bijna zestig jaar oude flats in Geuzenveld – vijf rijtjes van vier woonlagen met drie- en vierkamerappartementen – een volledig nieuwe buitenschil. 
 
Lees ook: oude flats krijgen energieneutrale toekomst (NUL20, september 2017)

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS