Overslaan en naar de inhoud gaan
Overzichtspagina met links naar video's en verslagen
Comeback van de Wijkaanpak

In een serie gesprekken in Pakhuis de Zwijger staat de wijkaanpak centraal. Welke lessen kunnen we trekken uit de geschiedenis van eerdere en andere grootschalige plannen zoals de integrale wijkaanpak onder minister Vogelaar, het Nationale Programma Rotterdam Zuid en het Zaanse Pact Poelenburg Peldersveld? Wat gebeurt er nu in Amsterdam op het gebied van de integrale wijkaanpak?


I - De Wijkaanpak door de jaren heen

In de tweede aflevering wordt ingegaan op de vernieuwende aanpak in Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Experts gaan in op de vraag welke lessen andere kwetsbare wijken hiervan kunnen leren nu de wijkaanpak een comeback maakt.
TERUGKIJKEN: Livecast
TERUGLEZEN : Verslag


II - Zo doen ze het in Rotterdam

In de tweede aflevering wordt ingegaan op de vernieuwende aanpak in Nationaal Programma Rotterdam Zuid. Experts gaan in op de vraag welke lessen andere kwetsbare wijken hiervan kunnen leren nu de wijkaanpak een comeback maakt. Een verslag.
TERUGKIJKEN: Livecast
TERUGLEZEN : Verslag

III - Pact Poelenburg Peldersveld

In de derde livecast van Comeback Wijkaanpak wordt ingegaan op het Pact Poelenburg Peldersveld in Zaandam; een integrale langjarige aanpak om de wijk én de positie van bewoners te verbeteren. Wat is de essentie van deze aanpak en wat is er tot dusver bereikt? 
TERUGLEZEN : Verslag

IV De toekomst van de wijkaanpak in Amsterdam

In de vierde laatste aflevering wordt ingegaan op de lessen uit de voorgaande bijeenkomsten voor Amsterdam, met name voor Zuidoost waar gewerkt wordt aan een Masterplan.

TERUGKIJKEN: Livecast
TERUGLEZEN : Verslag
Thema