Overslaan en naar de inhoud gaan

Duwo koopt 563 studentenwoningen in Hyde Park Hoofddorp

Image

Studentenhuisvester Duwo heeft in Hoofddorp 563 nog te bouwen studentenwoningen aangekocht van ontwikkelaars Snippe Projecten en BPD. De studentenhuisvesting in de buurt Camden Town, onderdeel van de nieuwe wijk Hyde Park, wordt divers. Voor twee derde van alle woningen kunnen huurders onder de 23 jaar huurtoeslag krijgen.

In de vijf voorgenomen woonblokken zijn ongeveer alle bij Duwo gebruikelijke woningtypes te vinden: 'studettes', kleine studio’s, grote studio’s, stings (zelfstandige woningen in een groep) en woningen voor promovendi. Ze variëren in oppervlakte van ruim 20 m2 tot 32 m2. De blokken krijgen elk een eigen identiteit, met een eigen uitstraling, materiaalgebruik en eigen ontsluiting. Verder komen er gemeenschappelijke ruimtes, studieruimte, wasserette, fietsenstallingen en andere faciliteiten. In het midden van de bouwblokken komt een gedeelde binnentuin.

Hyde Park is de herontwikkeling van de voormalige kantorenwijk Beukenhorst-West. Er komen zo’n drieduizend woningen. “We zijn blij met de komst van meer dan vijfhonderd studenten. Hyde Park wordt zo nog meer een gemengde stadswijk”, aldus Lars van Engelen, directeur en medeaandeelhouder Hyde Park.

Duwo is blij met de mogelijkheid van nieuwbouw in de regio. “We richten ons met nieuwbouw al langer op de regio,” zegt bestuursvoorzitter Anneleen Lagae. “Dit is niet alleen een mooie stap in het terugdringen van het tekort aan betaalbare studentenkamers, maar met een aansprekend gebouw en de diversiteit aan woningen komen we ook tegemoet aan de verschillende woonwensen van onze studenten.” Het plan voor de studentenwoningen is ontworpen door het Delftse architectenbureau Vakwerk. De bouw zal op korte termijn beginnen.