Eerste woningproject in transformatiegebied Schinkelkwartier: B@Home

15.11.2021
Image

Eigenaar Timeless Investments, ontwikkelaar COD en de gemeente Amsterdam hebben vorige maand de afsprakenbrief getekend voor de herontwikkeling van het terrein rond B.Amsterdam, inclusief de bouw van 330 appartementen. De ontwikkeling van het perceel aan de Johan Huizingalaan omvat de realisatie van een gemengd programma (165.000 m2) voor wonen, werken, commerciële en maatschappelijke voorzieningen, verdeeld over zes stedelijke blokken.

Als eerste fase zal vanaf derde kwartaal volgend jaar 'B@Home' verrijzen; een complex met 330 appartementen, 2.000 m2 kantoorruimte en diverse gemeenschappelijke commerciële functies. “De bruisende community van B.Amsterdam heeft zich ontwikkeld tot een stad in een gebouw en het sociale hart van een stadswijk in wording. Met B@Home maken we het aanbod aan functies compleet. Met de daaropvolgende ontwikkeling van (woon-)gebouwen en infrastructuur gaat dit gebied echt onderdeel van de stad worden”, aldus Bas van Veggel, managing partner van Timeless en oprichter van COD.

De aangekondigde gebiedsontwikkeling vormt een belangrijke stap in de revitalisatie van het Schinkelkwartier tot moderne stadswijk. Een nieuwe verbinding over het perceel zal Schinkelhaven, Riekerpark en Nieuwe Meer met elkaar verbinden.