Eigen Haard start bouw 96 huurwoningen volgende fase Amstelveen-Westwijk

28.02.13
Eigen Haard start bouw 96 huurwoningen volgende fase Amstelveen-Westwijk

Eigen Haard is in Westwijk Zuidwest in Amstelveen gestart met de bouw van 60 huurappartementen en 36 eengezinswoningen. "Westwijk Zuidwest is een van de laatste wijken in Amstelveen die nog groeit’, aldus bestuurder Jan van den Berg Jeths.
Eigen Haard wil in Amstelveen woningen voor iedereen bouwen. In deze fase zijn dat huurwoningen. Maar uiteindelijk moet een mix van huur- en koopwoningen ontstaan. De woningen liggen grotendeels in autovrije hofjes en zijn omringd door water en groen.
Het bouwproject past volgens de gemeente bij de ambities om Amstelveen mooi en groen te houden. "We zijn blij dat er wordt gebouwd in Amstelveen en dat Eigen Haard in de huidige woningmarkt het lef heeft om te investeren in nieuwbouw. Het gaat met name om woningen voor starters. Deze zijn belangrijk voor de doorstroming op de woningmarkt. Bovendien is het project goed voor de Amstelveense economie. Bouwen betekent werk, ook voor andere sectoren," aldus wethouder Jan Willem Groot. HSB Bouw voert de bouw uit. De woningen worden in het voorjaar 2014 opgeleverd

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS