Overslaan en naar de inhoud gaan

Greystar koopt alle 592 woningen in The Ensemble Amsterdam Zuidoost

Image

Great Grey Investments en Wonam zijn begonnen aan de bouw van The Ensemble aan het Hondsrugpark in Amsterdam-Zuidoost. De woningen in het complex zijn aangekocht door Greystar. In de twee torens van respectievelijk 115 en 95 meter komen naast 592 woningen faciliteiten en voorzieningen, zoals een gezondheidscentrum met apotheek, een talentencentrum voor jongeren, kantoren (20.000 m2) en commerciële voorzieningen. In de parkeergarage komt plek voor 2.350 fietsen, 120 scooters en 239 auto’s.

 “We maken goed tempo in Amstel III om een nieuwe woonwijk aan Amsterdam toe te voegen. The Ensemble is een van de projecten waar we trots op mogen zijn. Betaalbare woningen met een lage energierekening. Met de combinatie wonen, werken en voorzieningen bouwen we voort op de visie voor Amsterdam waar we niet alleen huizen bouwen maar ook een samenleving”, aldus wethouder Van Dantzig.

De twee woontorens zijn onlangs gekocht door Greystar. De huurwoningen, waarvan 415 in het middeldure segment, omvatten studio’s en twee-, drie- en vierkamerappartementen. Gemeente Amsterdam wordt eigenaar van het gezondheidscentrum met apotheek en het talentencentrum voor jongeren. De rest blijft in bezit van GGI.

De bouw is mogelijk na de sloop van twee oude kantoorpanden aan de Karspeldreef. De gehele ontwikkeling, inclusief de woningen, is bijna energieneutraal door de inzet van warmte en koude bronnen, groene daken en zonnepanelen.