Overslaan en naar de inhoud gaan

Haarlemmermeer steunt bouw 32 nieuwe sociale huurwoningen in Hoofddorp

Image

Woningcorporatie Ymere kan verder met de voorbereiding van de bouw van veertig nieuwe woningen in Hoofddorp. De gemeenteraad van Haarlemmermeer steunt de bouw van 32 sociale huurappartementen en acht koopwoningen op het terrein aan de J.C. Beetslaan.
Vijf jaar geleden werden 18 in slechte staat verkerende woningen aan de J.C. Beetslaan al gesloopt. Vervolgens kwam de corporatie al maar niet tot overeenstemming met de gemeente Haarlemmermeer over het  bouwplan. “We hebben veel contact gehad met de gemeente om het plan toch te kunnen realiseren, maar we zijn wel een paar keer verrast met nieuwe eisen”, zegt regiomanager Remco Pols. “We zijn blij dat de wethouder nu doorpakt en dat de gemeenteraad ons plan unaniem steunt." 

Volgens Pols heeft de besluitvorming veel te lang geduurd. “Zeker in deze tijd van woningcrisis had dit veel eerder gemoeten, maar nu kunnen we verder met de plannen voor nieuwe, betaalbare woningen in Hoofddorp, ook op deze locatie. Iedere woning die je nieuw kunt toevoegen is er één. Hoe eerder, hoe beter.”