Overslaan en naar de inhoud gaan

Hergebruik voormalig schoolgebouw De Wissel

Bewoners en ondernemers in de Baarsjes krijgen steun van Stadsdeel West bij de ontwikkeling van ‘de Wissel’. Na jarenlange leegstand is het voormalige schoolgebouw in gebruik genomen door een coöperatie van buurtbewoners en ondernemers. De deelraad heeft ingestemd met een voorstel van PvdA en GroenLinks dat de herontwikkeling voor langdurig gebruik mogelijk maakt.
Sinds april is de Coop MidWest bezig het pand aan de Cabralstraat te ontwikkelen. In het pand komt een vergaderruimte en er zijn werkplekken voor ZZP’ers, maar er is ook plek voor theater, muziek en filmvoorstellingen. De deur gaat open voor de buurt: de tuin wordt toegankelijk gemaakt voor iedereen en in het pand komen activiteiten voor bewoners. Coop MidWest is blij met de steun van het stadsdeel. “Het vertrouwen dat hiermee uitgesproken wordt voor ons project is geweldig. Dit is een belangrijke boost voor de buurt, bewoners en ondernemers,” aldus Arnoud Hekkens, een van de initiatiefnemers van MidWest.
GroenLinks en PvdA benadrukken dat West de plek bij uitstek is voor een dergelijk project. Emel Can (GroenLinks West): “Dit project laat zien dat je leegstand ook op creatieve manieren kunt aanpakken samen met bewoners en ondernemers.” Suzanne Jansen (PvdA West): “Met de steun aan het project de Wissel toont West zich met recht de meest creatieve hotspot van Amsterdam.”