HSB neemt bouwprogramma Zeeburgereiland over van de Alliantie

30.10.15
HSB neemt bouwprogramma Zeeburgereiland over van de Alliantie

Woningcorporatie de Alliantie doet de ontwikkeling van Blok4 in de Theo Koomenbuurt op het Zeeburgereiland over aan HSB. Het plan voorziet in de bouw van 65 koopappartementen, 60 sociale huurwoningen voor de Alliantie, een parkeergarage van 106 parkeerplaatsen en een bedrijfsruimte. De verkoop van de koopappartementen start in het eerste kwartaal van 2016.

Geholpen en gedwongen door de crisis maakte de Alliantie in 2014 afspraken met de gemeente over de ontwikkeling en bouw van bijna 50.000 m2 of te wel 650 woningen in de Theo Koomenbuurt. De gemeente pioniert op Zeeburgereiland met een vorm van gebiedsontwikkeling waarbij Amsterdam slecht op hoofdlijnen stuurt. De verantwoordelijkheid voor het stedenbouwkundig plan, de architectuur, Bouwbesluittoets, etc. liggen allemaal bij de Alliantie en marktpartijen als HSB. Dit alles leidt tot korte doorlooptijden, waarbij de aantrekkende huizenmarkt natuurlijk ook meehelpt. 

De eerste woonblokken van de Alliantie worden binnenkort opgeleverd. Een substantieel deel van de overige gebiedsontwikkeling langs de Zuiderzeeweg wordt nu overgenomen door HSB. Deze aannemer/ontwikkelaar is al actief op het eiland. HSB heeft blok 8 met 35 middensegment huurappartementen in aanbouw genomen en bouwt op blok 3 106 koopappartementen en een parkeergarage bouwen. Alle appartementen zijn inmiddels verkocht. Blok 4 is de zuidelijke sluitsteen van de Theo Koomenbuurt. Architect is Thijs Asselbergs architectuurcentrale.

 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS