Huurder van het Jaar uit Staatsliedenbuurt

29.03.2012
Image

Age Jonsgma (zie midden op foto) uit de Staatsliedenbuurt in Amsterdam is uitverkozen tot huurder van het jaar 2011 van Woningstichting Rochdale. Dat houdt in dat hij een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan een veilig,schone en gezonde leefomgeving in de buurt waar hij woont. Op de tweede plaats eindigde Herbert Busch uit Bos enLommer en Elma Aalders uit Amsterdam Oost werd derde.

Volgens wethouder en jurylid Freek Ossel is ‘Jongsma bij uitstek een prettige buurtbewoner met een groot gevoel van sociale verantwoordelijkheid. Dit zijn mensen waar de buurt er niet genoeg van kan hebben. Zij maken zonder dat iemand erom vraagt de buurt en de stad een stuk leefbaarder.’ Age Jonsgma is trots op zijn nieuwe titel. “Ik voel me betrokken bij de buurt. Als je zelf het goede voorbeeld geeft, kun je anderen inspireren. Ik woon al 72 jaar in de Staatsliedenbuurt en ben daar trots op. Het is een prachtige en veilige buurt waar ik graag een steentje aan bijdraag.”

Rochdale organiseert deze verkiezing voor de vierde keer met als doel het krijgen van leefbare wijken waarin veel verschillende mensen op een prettige manier kunnen samenleven. De gedachte erachter: door anderen op een positieve manier te inspireren, krijg je deze leefbare wijken. Goed voorbeeld doet goed volgen. De enige vereiste is dat de persoon die wordt aangemeld voor de verkiezing bij Rochdale huurt. Attie Tetelepta uit Amsterdam Zuidoost was vorig jaar de gelukkige winnaar. Behalve Jongsma waren dit jaar genomineerd: mevrouw Straatman, Jannie Hagedoorn, Corry Holtman en haar man Wim Holtman, Roel Tingen, Wil Veltman, Ton Beekman, en Rosemarie Tjin A Kiem.

Bron
NUL20

Trefwoorden