Huurwoningen in hart Wormerveer

25.10.12
Huurwoningen in hart Wormerveer

Woningcorporatie Parteon bouwt in het centrum van Wormerveer zeventien huurwoningen en aantal bedrijfsruimtes. Nog dit jaar beginnen de bouwwerkzaamheden. Het bouwproject aan de Markstraat is de afronding van de vernieuwing van het centrum van Wormerveer.

Het nieuwbouwproject bestaat aan de kant van het Dick Laanplein uit zeven eengezinswoningen met dakterras in de sociale huur. Aan de Markstraat komen bedrijfs-/ winkelruimtes met daarboven acht appartementen. Bovendien komt aan de Markstraat nog een kleinschalig complex met een winkelruimte en twee appartementen. De in totaal tien appartementen zijn deels sociale huur en deels vrije sector huur.
Parteon neemt een deel van de bedrijfsruimte aan de Markstraat in eigen gebruik. De Zaanse corporatie heeft al lange tijd de wens al haar medewerkers in één kantoor te laten werken, omdat dit efficiënter is voor de bedrijfsvoering. Eerdere plannen om het oude Nuon-kantoor aan de Vincent van Goghweg in Zaandam als kantoor te gebruiken, gaan vanwege de hoge financiële investeringen niet door.
Tien jaar geleden begon Parteon met het eerste project aan het Dick Laanplein. De voormalige chocoladefabriek is toen gerestaureerd tot kantoor voor Parteon en aan het Krommenieërpad werd een appartementencomplex gebouwd.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS