Overslaan en naar de inhoud gaan

Koen Westhoff benoemd tot directeur de Alliantie Amsterdam/Almere

Image

Koen Westhoff start half augustus als directeur bij de Alliantie. Hij wordt verantwoordelijk voor de regio Amsterdam/Almere en de Alliantie VvE-diensten. Westhoff is de opvolger van Eddo Rats die afgelopen voorjaar de overstap maakte naar woningverhuurder Heimstaden Nederland.

Westhoff (55) heeft veel ervaring in gebieds- en vastgoedontwikkeling. Hij werkte de afgelopen zeven jaar als consultant bij adviesbedrijf Rebel met als specialisme publiek-private samenwerking. Daarvoor werkte hij onder meer bij de gemeente Rotterdam (Stadsontwikkeling) als directeur gebiedsontwikkeling en was hij twee jaar hoofd projecten bij de gemeente Haarlemmermeer. Westhoff begon zijn carrière bij de gemeente Amsterdam als sectorhoofd wonen en werken. Ook was hij twee jaar directeur van het Projectbureau.

Over zijn nieuwe functie zegt Westhoff: “De Alliantie zie ik als een belangrijke speler in de volkshuisvesting die het verschil kan maken door haar omvangrijke woningbezit. In mijn nieuwe functie wil ik gebruik maken van de ervaringen en inzichten van gemeenten en andere partners om zo samen meer mensen aan een betaalbare woning te helpen.”