Mailactie gestart om Ollongren alsnog te bewegen de huren te bevriezen

16.06.2020
Image

De Woonbond en DeGoedeZaak hebben een mailactie gestart om minister Kajsa Ollongren te bewegen de huurverhoging per 1 juli te verbieden. Daarmee wordt de druk op de minister verder opgevoerd. Tot twee keer toe heeft zij een aangenomen motie naar zich neergelegd waarbij de Eerste Kamer haar opriep de huren te bevriezen vanwege de coronacrisis. Vermoedelijk wordt er een motie van afkeuring tegen haar ingediend. Dat kan niet direct haar positie in gevaar brengen. De Tweede Kamer staat in meerderheid achter haar.

DeGoedeZaak en de Woonbond roepen iedereen nu op een brief te sturen naar de minister om toch uit te voeren wat een meerderheid van de Eerste Kamer haar vraagt. De Woonbond heeft eerder gesuggereerd de corporaties te compenseren voor het verlies aan huurpenningen door de verhuurderheffing te verlagen.

De relatief onbekende DeGoedeZaak is naar eigen zeggen een "progressieve burgerbeweging die onafhankelijk is van politieke partijen, die de belangen van progressief Nederland verdedigt en die in staat is druk uit te oefenen op onze leiders."