Overslaan en naar de inhoud gaan

Marc Calon vertrekt als voorzitter Aedes

Image

Voorzitter Marc Calon vertrekt 1 januari 2017 bij Aedes vereniging van woningcorporaties. Hij wordt voorzitter van LTO Nederland, de ondernemers- en werkgeversorganisatie voor de land- en tuinbouwsector. Calon is sinds 2009 voorzitter van Aedes. Zijn tweede en laatste termijn zou volgend jaar juni aflopen.
"‘Ik had graag mijn tweede termijn bij Aedes volledig willen uitdienen, maar dit is een uitdaging die ik als actief akkerbouwer graag aanga. Dat ik in januari de overstap maak, geeft het Aedes-bestuur de mogelijkheid om ruim voor de kabinetsformatie mijn opvolger te benoemen", aldus Marc Calon.
Het Aedes-bestuur streeft ernaar om tijdens het verenigingscongres in november een nieuwe voorzitter voor te dragen. Voor zijn voorzitterschap bij Aedes was Marc Calon vanaf 1999 gedeputeerde van de Provincie Groningen. Daarvoor was hij onder andere voorzitter van de marktsectorcommissie agrobusiness van het Integraal Structuurplan Noorden des Lands, voorzitter van de Groninger Maatschappij van Landbouw en docent aan de Jan Heidema Middelbare Landbouwschool in Groningen.