Overslaan en naar de inhoud gaan

Marktpartij gezocht voor 370 huur- en koopwoningen in E-buurt Amsterdam-Zuidoost

Image

De gemeente zoekt een marktpartij voor de ontwikkeling en realisatie van drie kavels in het oostelijke deel van de E-buurt in Amsterdam-Zuidoost. Er is ruimte voor maximaal 370 woningen in het middeldure en duurdere segment en 650 m² aan voorzieningen in de plint.

E-buurt Oost ligt in de Bijlmer ten zuiden van Diemen; in de hoek tussen de Daalwijkdreef, Elsrijkdreef en de flats Geldershoofd en Gravestein. De gemeente denkt op deze plek aan nieuwbouw in het middensegment (koop- en huurwoningen) en vrijesector koopwoningen. Er is ruimte voor eengezinswoningen en appartementen. De nieuwbouw moet kansen bieden aan de bewoners van Zuidoost om door te stromen naar een betere woning. Het gaat om het laatste nieuwbouwproject dat in de E-buurt wordt ontwikkeld.

De selectieprocedure bestaat uit twee rondes. In de voorselectie worden maximaal drie partijen gekozen die doorgaan naar de definitieve selectie. Er wordt geselecteerd op duurzaamheid, ruimtelijke en programmatische kwaliteit en in de definitieve selectie op de hoogte van de optiebieding. De definitieve gunning staat gepland rond de zomer van 2022.