Marnix Norder vertrekt als voorzitter Aedes

01.10.2019
Image

Marnix Norder stopt met ingang van 1 januari 2020 met zijn werk als voorzitter van Aedes, de branchevereniging van woningcorporaties. De groei van zijn eigen bedrijf maakt de combinatie van twee banen naar eigen zeggen niet langer mogelijk.

Norder (1965) is sinds 2017 voorzitter van Aedes. Hij was toen de opvolger van de eveneens uit PvdA-kring afkomstige Marc Calon. Daarnaast is Norder sinds 2014 mede-eigenaar van Steenvlinder, een onderneming die werkt aan betaalbaar wonen door particulieren te ondersteunen bij zelfbouw en transformatie van gebouwen. De groei van Steenvlinder betekent voor Norder een toenemende werkbelasting en is aanleiding voor zijn besluit nu te stoppen met zijn voorzitterschap van Aedes.
Het Aedes-bestuur betreurt het vertrek van Norder, maar heeft begrip voor zijn persoonlijke keuze. Norder was bijna drie jaar voorzitter van Aedes en heeft in die periode de relatie met ministeries, de Woonbond, de bouwsector en andere stakeholders sterk verbeterd. Dat leidde bijvoorbeeld tot afspraken over betaalbare huren in het Sociaal Huurakkoord en tot een actieve bijdrage van de sector aan de totstandkoming van het Klimaatakkoord."Marnix Norder heeft de afgelopen jaren een belangrijke bijdrage geleverd aan de herpositionering van de sector, ook op het Binnenhof" aldus het Aedes-bestuur. Aedes is inmiddels de zoektocht naar een nieuwe voorzitter gestart.