Overslaan en naar de inhoud gaan

Marnix Norder voorzitter Aedes

Image

Het bestuur van Aedes draagt Marnix Norder voor als nieuwe voorzitter. Tijdens het najaarscongres eind november kunnen de leden zich uitspreken over de kandidaat-voorzitter. Norder is per 1 januari 2017 de beoogd opvolger van Marc Calon, die dan voorzitter wordt van LTO Nederland.
Marnix Norder (1965) heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het openbaar bestuur. In de periode van 1996 tot 2014 was Norder actief in de politiek. Eerst als Statenlid en gedeputeerde in de Provincie Zuid-Holland en vanaf 2004 als wethouder Stadsontwikkeling, Volkshuisvesting en Integratie van de gemeente Den Haag. Tevens was hij loco-burgemeester van Den Haag. Ook was hij voorzitter van het Aanjaagteam Langer Zelfstandig Wonen.
"Ik ben trots dat ik word voorgedragen als voorzitter van de vereniging van woningcorporaties. Goed huisvesten van alle mensen is een geweldige Nederlandse traditie van meer dan 100 jaar, dankzij de corporaties. Net als andere betrokkenen heb ik gezien dat de sector door allerlei oorzaken in zwaar weer heeft gezeten en flink heeft afgezien. Nu is het aan het opklaren. Ik wil de komende jaren met de corporaties bouwen aan de uitdagingen van nu en de toekomst met een open houding tegemoet treden," aldus Norder.
De benoeming geldt voor een periode van vier jaar. De overeenkomst tussen Aedes en Norder betreft een functiecontract van 28 uur per week. De honorering is conform WNT-richtlijnen. In de overeenkomst is tevens vastgelegd dat aan de Governancecode van woningcorporaties wordt voldaan.

Trefwoorden