Nieuw plan voor Mosveld in Noord

04.02.13
Mosveld impressie
Nieuw plan voor Mosveld in Noord

Stadsdeel Noord heeft het plan voor de vernieuwing van het Mosveld voor inspraak vrijgegeven. Ten opzichte van het oorspronkelijke vernieuwingsplan uit 2007 is het aantal woningen sterk beperkt. Het nieuwe plan omvat een wijkwinkelcentrum van 7500 m2, parkeerplaatsen en zo'n zestig vrije sectorwoningen. Woningen en parkeerplaats komen op het winkelcentrum en sluiten zo op hetzelfde niveau aan op de verhoogde Van Hasseltweg. Het hete hangijzer in dit plan is de verhuizing van de markt naar de Van der Pekstraat.

Ontwikkelaar van het oorspronkelijke en het nieuwe plan is Multivastgoed. Het eerste plan dateert nog uit de gloriejaren van het vastgoed. Daar is in 2011 definitief een streep door gezet. Het nieuwe plan is volgens portefeuillehouder Kees Diepeveen een stuk minder ambitieus en aangepast aan de hedendaagse marktkansen. Het aantal te bouwen woningen is teruggebracht van 240 naar 60. Of dat middeldure huurwoningen of koopwoningen worden, is nog open.
Het plan gaat nu de inspraak in. De meeste tegenstand is te verwachten van de marktkooplui van het Mosveld. Zij worden geconfronteerd met een verhuizing naar de Van der Pekstraat. Die zou daartoe geheel opnieuw worden ingericht, met een middenberm voor de kramen. Diepeveen: "De Van der Pekstraat wordt in onze visie de verbindende schakel tussen het oude Noorden en de ontwikkelingen aan de IJ-oevers. We mikken erop dat de Overhoekser straks zijn boodschappen komt doen in het nieuwe winkelcentrum Oud Noord." In zijn visie zou een markt in de Van der Pekstraat zelfs bezoekers uit de centrale stad kunnen gaan trekken.
Het stadsdeel wacht niettemin een geduchte discussie met sceptische marktkooplui. Die moeten overigens in ieder geval tijdelijk verkassen naar de Van der Pekstraat tijdens de nieuwbouw.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS