Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwbouw De Bannehoven in Zaanstad zorgt voor doorstroming in sociale huur

Image

Parteon heeft een wooncomplex met 47 sociale huurappartementen in De Bannehoven opgeleverd, een nieuwe woonwijk in Zaandijk op de plek waar voorheen het Zaanse gemeentehuis stond. Er komen 26 eengezinswoningen vrij doordat huurders zijn overgestapt naar deze nieuwbouwwoningen.

"Door ouderen te stimuleren om te verhuizen naar geschikte woningen zoals die in De Bannehoven, creëren we niet alleen ruimte voor nieuwe huurders, maar ook voor jonge gezinnen die op zoek zijn naar een passende woning",  aldus Monique Kwaak, directeur-bestuurder bij Parteon op. 

Maar dan moet er wel iets aantrekkelijks voorbij komen, aldus een nieuwe huurster, de 71 jarige mevrouw de Boer: “We kunnen vaak geen kleiner huis krijgen dat aan onze wensen voldoet. Zo vinden wij het belangrijk dat we dichtbij de voorzieningen komen te wonen’’.

De architectuur van De Bannehoven is een knipoog naar de traditionele Zaanse houtloodsen en industriële gebouwen. De wijk bestaat behalve uit de 47 sociale huurappartementen, 71 koopwoningen en 35 koopappartementen. Harrie van der Laan, wethouder wonen bij de gemeente Zaanstad. "Daarnaast loopt De Bannehoven vooruit op de stad van de toekomst door slimme integratie van groen en energiezuinigheid. Ik wens alle bewoners veel geluk op hun nieuwe plek

Op de foto: wethouder Harrie van der Laan, de nieuwe huurders het echtpaar De Boer en Monique Kwaak van Parteon