Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwbouwwijk Wickevoort in Cruquius krijgt nog 111 woningen extra

Image

Het college van Haarlemmermeer heeft besloten het bestemmingsplan voor de nieuwbouwwijk Wickevoort in het dorp Cruquius aan te passen om de bouw van extra woningen mogelijk te maken. Het huidige plan voorziet in de bouw van 756 woningen. De gemeente geeft de ontwikkelaar nu toestemming 111 woningen extra te realiseren.

AM en Eigen Haard hebben het plan voor de groene woonwijk Wickevoort ontwikkeld in een landelijk gebied met de Cruquiushoeve als centrale plek. AM draagt zorg voor de grondexploitatie en ontwikkeling van het gehele gebied. Volgende het bestaande bouwplan ontwikkelt AM circa 420 koopwoningen voor particulieren, neemt Eigen Haard kavels af voor de realisatie van 226 sociale huurwoningen en belegger Bouwinvest honderd woningen in de vrijesectorhuur. Een deel van de extra woningen komt ook in het betaalbare segment.

Nu het wijzigingsplan is vastgesteld, kan de ontwikkelaar de benodigde vergunningsprocedures starten. In 2019 wees de Raad van State al alle bezwaren tegen de nieuwe woonwijk af. Daarin werd reeds gesproken over 750 tot 1.000 woningen. 

Foto: gemeente Haarlemmermeer/Kees van der Veer