Overslaan en naar de inhoud gaan

Eerste stap gezet voor tweeduizend woningen aan zuidkant Lelystad

Image

Het Rijksvastgoedbedrijf en de gemeente Lelystad hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van tweeduizend woningen. De woningen maken deel uit van de eerste bouwfase van ZuiderC, een nieuw stadsdeel ten zuiden van de bestaande stad.

De ontwikkeling moet gebeuren door een nieuwe uitvoeringsorganisatie, waarin het Rijksvastgoedbedrijf, eigenaar van de grond, zelf een voorname rol vervult. “We kiezen voor de realisatie van grootschalige woningbouwlocaties in Flevoland een actieve rol”, zo verklaart Tessa Flantua, directeur gebiedsontwikkeling bij het Rijksvastgoedbedrijf.

ZuiderC -  gelegen ten zuiden van de bestaande stad tussen het Hollandse Hout en de A6- moet voor 2050 gestalte krijgen. Doel is door de toevoeging van maximaal 15.000 woningen een belangrijke bijdrage te leveren aan de woningbouwopgave in de Metropoolregio Amsterdam. Het nieuwe stadsdeel krijgt een gevarieerd karakter: van heel stedelijk wonen bij het nieuw te bouwen station Lelystad Zuid tot ontspannen wonen aan het water. Voor het hele plangebied geldt dat minimaal twee derde van het totale woningbouwprogramma zal bestaan uit betaalbare woningen. Daarnaast is het streven dat minimaal twintig procent van de totale woningproductie van hout en andere biobased materialen is. Ook wordt ingezet op energieneutraal en klimaatbestendig ontwikkelen.