Officiële bouwstart Mosveld winkelcentrum

13.03.15
Officiële bouwstart Mosveld winkelcentrum

De werkzaamheden zijn al in volle gang, maar de bouw van het nieuwe winkelcentrum Mosveld in Amsterdam Noord is nu ook met officieel vertoon gestart. Winkelcentrum Mosveld moet het nieuwe hart van Amsterdam Oud-Noord; daarvoor is eerder de markt verplaatst naar de Van der Pekstraat. Het geheel bestaat uit 7.000 m2 winkels en horeca, 53 appartementen boven de winkels en een parkeerdek met 140 parkeerplaatsen. De helft van de winkelruimten is al verhuurd aan Albert Heijn, Deen, Etos en Febo. In 2016 worden de winkels en woningen in gebruik genomen.

Coby van Berkum, voorzitter bestuurscommissie Noord: “Met de komst van het wijkwinkelcentrum, krijgt Oud Noord weer het centrum dat het verdient. Het Mosveld is een historische plek. Mensen ontmoetten elkaar bijna een eeuw lang op de markt. Vanaf 1927 zagen 15.000 toeschouwers er wekelijks voetbalclub de Volewijckers scoren. In 1964 maakte de voetbalclub plaats voor de bouw van een ziekenhuis en de markt schoof iets op voor de aanleg van de Johan van Hasseltweg. Een half jaar geleden verhuisde de markt met succes naar de Van der Pekstraat. En nu wordt het Mosveld een plek waar oude en nieuwe bewoners van Noord elkaar tegenkomen bij het doen van hun dagelijkse boodschappen.”

De realisatie heeft lang op zich laten wachten. Ontwikkelaar Multi Vastgoed was ook al betrokken bij een eerder plan dat nog dateerde uit de gloriejaren van het vastgoed. Daar ging in 2011 definitief een streep door. In het huidige plan is onder andere het aantal woningen sterk teruggebracht: van 240 naar 53.
Bouwinvest heeft, namens het Bouwinvest Retail Fund, de winkels en het parkeerdek aangekocht. Rox Development uit Amsterdam is eigenaar van de appartementen en de gemeente Amsterdam draagt zorg voor de inrichting van de openbare ruimte. Het parkeerdek kan straks direct worden aangereden vanaf de verhoogde Johan van Hasseltweg, een belangrijke uitvalsweg.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS