Ook nieuwbouwplan Zaans Goed in retrostijl

28.03.14
Zaans Goed
Ook nieuwbouwplan Zaans Goed in retrostijl

Smit's Bouwbedrijf gaat 70 eengezinswoningen voor starters en gezinnen bouwen in een bouwstijl die is gebaseerd op karakteristieke Zaanse elementen. Het plan Zaans Goed wordt in fases gerealiseerd. Van de eerste 22 woningen zou inmiddels de helft verkocht zijn of in optie genomen.

Met de bouw van het nieuwe stadscentrum onder leiding van supervisor Sjoerd Soeters heeft het zogenaamde retro-bouwen in Zaanstad een nieuwe dimensie gekregen. Smit's Bouwbedrijf sluit hierbij aan. Het romantische bouwen zit in Nederland al jaren in de lift. Overal zijn wijkjes verschenen met historische gevels en een vertrouwd knus stratenpatroon. Veel kopers lopen daar warm voor. Sinds de crisis wordt nog sterker naar hun wensen geluisterd. (www.zaansgoedwonen.nl)

Zaans Goed is onderdeel van het Inverdan-project waar ook het nieuwe stadscentrum toe behoort. Onderdeel daarvan is ook de bouw van de Zaanse strip, een serie appartementencomplexen direct over het spoor. Eigen Haard start met de ontwikkeling van het derde blok Wormerveer. De eerste twee al gerealiseerde gebouwen heten Westzaan en Zaandijk. Wormerveer krijgt 40 appartementen waarvan zes startersappartementen. De verkoop start in het najaar van 2014. (www.dezaansestrip.nl)
zie ook: Eerste twee gebouwen Zaanse Strip geopend (NUL20, 22-06-2013)

Met de bouw van het nieuwe stadscentrum onder leiding van supervisor Sjoerd Soeters heeft het zogenaamde retro-bouwen in Zaanstad een nieuwe dimensie gekregen. Smit's Bouwbedrijf sluit hierbij aan." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS