Oudste Buurtentree sluit deuren

16.05.12

Oudste Buurtentree sluit deuren

Buurtentree Furore aan de 1e Constantijn Huygensstraat in Amsterdam-West sluit na drie jaar haar deuren. De Buurtentree functioneerde niet als een huiskamer voor de buurt. Evenmin werd ze veel door en voor de buurt gebruikt. Een dergelijke voorziening is daar dus niet noodzakelijk, zo heeft Stadgenoot vastgesteld.
De Buurtentree in nieuwbouwcomplex Furore werd geopend om in de buurt een ontmoetingsplek te bieden. Daarmee loste Stadgenoot de toezegging in om na de fusie van Het Oosten met AWV de aanwezigheid in buurten te versterken. “Maar de buurtbewoners zijn goed in staat om activiteiten te organiseren los van de Buurtentree,” aldus de corporatie in een verklaring. De huismeester die ook in de Buurtentree was gevestigd, krijgt een kantoor elders.
De Buurtentree in Garage Notweg sluit vanwege de verbouwing van dat pand eveneens haar deuren. Aangezien het gebouw een ander concept krijgt, is terugkeer daar uitgesloten. De buurtactiviteiten worden voortgezet in het door stadsdeel Nieuw-West ontwikkelde Huis van de Wijk. Stadgenoot opende de afgelopen jaren in totaal negen Buurtentrees. De overige zeven ‘huiskamers’ blijven gewoon open.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS