Overslaan en naar de inhoud gaan

Roelien Ritsema van Eck nieuwe bestuurder de Alliantie

Image

Roelien Ritsema van Eck wordt bestuurder Financiën, ICT en Bedrijfsvoering bij de Alliantie. Vanaf 15 oktober 2020 vormt zij samen met Rob Haans het bestuur van de woningcorporatie.

Ritsema van Eck gaat bij de Alliantie een sturende rol vervullen in de veranderopgaven op het gebied van ICT en organisatie. Peter van Lieshout, voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Alliantie, is blij met de benoeming van Ritsema van Eck: “Met haar halen wij een bestuurder in huis die een goede impuls kan geven aan het verder vertalen van onze visie in strategie en deze met succes zal uitvoeren. Wij hebben er alle vertrouwen in dat zij een belangrijke bijdrage levert aan de Alliantie als organisatie die klaar is voor de toekomst.”

Ritsema van Eck is een ervaren bestuurder met brede ervaring in leidinggeven en verandertrajecten. Vanaf eind 2018 was zij lid van het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam en daar onder meer verantwoordelijk voor finance, ict en real estate. Daarvoor werkte zij ruim vijftien jaar bij ABN Amro, onder meer als directeur Kredieten en directeur Betalen. In haar laatste functie bij de bank was zij eindverantwoordelijk voor de strategische richting en uitvoering van de huisvestingsactiviteiten. Ook beheerde zij de innovatieportfolio op gebied van duurzaamheid. Ritsema van Eck kijkt uit naar haar nieuwe functie. “Voor mij is dit een kans om intensiever samen te werken met verschillende private en publieke partijen.”