Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruim zeshonderd extra woningen in nieuwbouwwijk Weespersluis

Image

Burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam hebben ingestemd met de bouw van ruim zeshonderd extra woningen en extra scholen en kinderopvang in de nieuwbouwwijk Weespersluis nabij Weesp. Er wordt ingezet op de bouw van 390 koopwoningen, 90 dure huurappartementen, 60 middeldure huurappartementen en 120 appartementen voor de sociale huursector.

Het overgrote deel van de woningen komt ten westen van de Oude Papelaan (westelijk deel, zie kaartje onder: in ontwikkeling). Hiervoor komt een nieuw bestemmingsplan. De nieuwe buurten krijgen dezelfde stijl als de rest van Weespersluis. Ontwikkelaar GEM Bloemendalerpolder gaat voor de appartementen uit van vooral kleinschalige gebouwen van maximaal zes of zeven bouwlagen. 

De bestuurscommissie van Weesp bracht eerder een negatief advies uit aan het college. Ook bewoners zijn bezorgd over de plannen, onder andere over de druk op kinderopvang en basisscholen. Het college stemt toch in met de plannen voor extra woningen, omdat deze volgens wethouder Van Dantzig hard nodig zijn.

Voor de nieuwe plannen moet eerst een nieuw bestemmingsplan worden gemaakt. Daarna moet de GEM Bloemendalerpolder het terrein bouwrijp maken. De bouw start op zijn vroegst in 2026. 

Image
Weespersluis - in het westelijk deel (in ontwikkeling) komen de extra woningen
Weespersluis - in het westelijk deel (in ontwikkeling) komen de extra woningen