Snippe Projecten en BPD bundelen krachten voor Hyde Park in Hoofddorp

03.09.20
Snippe Projecten en BPD bundelen krachten voor Hyde Park in Hoofddorp

Gebiedsontwikkelaar BPD gaat samen met Snippe Projecten de wijk Hyde Park in Hoofddorp realiseren. Het voormalige kantorenpark Beukenhorst-West wordt door hen getransformeerd in een levendige stadswijk met circa vierduizend woningen en tal van voorzieningen. In het gebied moeten straks zesduizend mensen wonen.

De nieuwe wijk speelt in op de grote behoefte aan woningen in de Metropoolregio Amsterdam en Haarlemmermeer in het bijzonder. Op dit moment zijn er al meer dan 9.000 geïnteresseerden voor de nieuwe stadswijk. In september van dit jaar start de verkoop van de eerste woningen. Over zeven jaar moet Hyde Park gereed zijn. Woningbouw vindt plaats op basis van een door Winy Maas van MVDRV ontwikkeld stedenbouwkundig plan.
BPD neemt net als Snippe Projecten voor 50 procent deel aan Hyde Park. André Snippe, CEO van Snippe Projecten, is verheugd over de samenwerking: “Dit is niet alleen goed voor Hyde Park, maar ook voor onze beide organisaties. BPD heeft in haar 75-jarige bestaan een schat aan ervaring opgedaan met grote gebiedsontwikkelingen; wij kunnen daar het nodige van opsteken. Omgekeerd hebben wij met het Hyde Park House, met zijn complete design-modelwoningen, een persoonlijk verkoopconcept dat voor BPD weer aantrekkelijk is.”

Eerder realiseerde Snippe het project Holland Park in een verouderd kantorengebied in Diemen op basis van een plan van architect Sjoerd Soeters.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS