Speeddaten voor zelfbouwers?

04.10.2011

Speeddaten voor zelfbouwers?

Stadgenoot en Synchroon, de bedoelde projectontwikkelaars van Blok 0 in de Houthaven, houden op vrijdag 7 oktober een eerste bijeenkomst voor potentiële zelfbouwers die in groepsverband aan de slag willen. Blok 0 wordt herontwikkeld tot een locatie voor collectief particulier opdrachtgeverschap.

Zelfbouw krijgt in Amsterdam de wind mee nu projectontwikkelaars en corporaties hun ambities flink hebben moeten terugschroeven.Het stadsbestuur hoopt dat zelfbouwers het stokje overnemen nu institutionele ontwikkelaars nauwelijks meer bouwen. Nog dit jaar komen kavels voor 300 zelfbouwwoningen beschikbaar. Een daarvan is Blok 0 in de Houthaven. Volgens de aanbieders biedt Blok 0 "unieke mogelijkheden voor woningzoekenden die in de reguliere markt niet kunnen vinden wat ze zoeken." Als voorbeelden noemen ze gezinnen die een gezamenlijke speelruimte voor hun kinderen willen, woningen voor drie-generatiesgezinnen en andere groepen die samen willen bouwen.

Blok 0 moet de meest westelijke bebouwing worden van het nieuwe woongebied in de Houthaven.Op de totale kavel van 170 meter lang, zijn kavels beschikbaar vanaf 8,10 meter breed. Op de kavel is ruimte voor een gebouw langs De Haparandaweg van 23 tot 29 meter hoog en een gebouw langs de waterkant van maximaal 14 meter.

Meer informatie op de website www.blok0.nl 
Zie ook: Stadgenoot wijzigt plannen voor Houthavens (NUL20, 15-08-2011)