Overslaan en naar de inhoud gaan

Stadsnomaden verhuizen naar tijdelijke locatie Westpoortweg

Image

De Amsterdamse stadsnomaden verhuizen eind september van een plek in het Westelijk Havengebied naar een terrein aan de Westpoortweg in stadsdeel Nieuw-West, zo schrijft de burgemeester in een brief aan de gemeenteraad. Zij krijgen een plek op deze locatie onder de voorwaarde dat ze meewerken aan een screening van de GGD.

In het huidige kamp bij de monding van de Coentunnel wonen zo'n 35 mannen en vrouwen in een verzameling caravans, tenten en geïmproviseerde huisjes. Burgemeester Halsema kondigt in haar brief een 'meer fundamentele herziening van het beleid' aan. Alle stadsnomaden worden onder regie van de wethouder Zorg in beeld gebracht. Doel is hun zorg- en woonbehoefte in kaart te brengen. Het gevolg daarvan kan zijn dat personen naar andere woonvormen kunnen worden begeleid en de groep stadsnomaden in omvang afneemt. Daarnaast is sprake van de komst van een kleinschalige doorstroomlocatie. Op basis van de screening wordt de groep stadsnomaden opgesplitst en zal een deel verhuizen naar die locatie om verder te worden geholpen.

Voor de locatie aan de Westpoortweg in Nieuw-West wordt een gedoogbeschikking van twee jaar afgegeven. De locatie ligt in een gebied zonder omwonenden. Er liggen enkele bedrijven op enige afstand.