Start bouw 146 koop- en huurappartementen bij Klaasje Zevenster in Amstelveen

29.01.2019
Image

Ontwikkelingscombinatie Klaasje Zevenster (BPD en De Nijs) heeft een begin gemaakt met de bouw van 146 koop- en huurappartementen in vijf gebouwen bovenop een parkeergarage op de hoek van de Oranjebaan en de Camera Obscuralaan in Amstelveen.

De 57 koopappartementen in twee gebouwen hebben een oppervlakte van 96 tot en met 169 m². De belangstelling is groot. Binnen enkele maanden is het project voor 90 procent uitverkocht. De resterende drie gebouwen bestaan uit 89 goeddeels middeldure drie- tot vierkamer huurappartementen van Syntrus. De huurwoningen met een oppervlakte van 64 tot ruim 100 m² komen naar verwachting volgend jaar gereed. Volgens wethouder Floor Gordon van Ruimtelijke Ordening laten de meeste kopers 'een bestaande en vaak goedkopere koop- of huurwoning achter die weer plek biedt aan andere young professionals en koopstarters.'

Het betreft de tweede fase van een groter bouwproject. Eerder al realiseerden BPD en De Nijs voor het zorgvastgoedfonds van Syntrus Achmea Real Estate & Finance 52 intramurale zorgwoningen (zorgorganisatie Brentano) en 88 huurwoningen voor 70-plussers met een lichte tot zware zorgvraag.