Start bouw Costa Rica

29.09.14
Centraal: Argentinië 3; Artist Impression StudioNineDots
Start bouw Costa Rica

Stadgenoot en Altera starten woensdag 1 oktober met de bouw van Costa Rica, het derde en laatste blok van complex Argentinië, schuin tegenover club Panama. Het gebouw krijgt een mix van sociale huur- en vrijesectorwoningen en bedrijfsruimtes in de plint. Daarmee wordt het laatste gat aan de Oostelijke Handelskade gevuld.
Stadgenoot realiseert 93 sociale huurwoningen en Altera ontwikkelt 66 vrije sector huurwoningen. Naar verwachting zullen de huurprijzen van de vrije sectorwoningen tussen de duizend en vijftienhonderd euro liggen. In de plint komt 400 m2 broedplaats voor kunstenaars.
Het sluitstuk van het project Argentinië en de Zuidelijke IJ-oever krijgt een veel soberder aanzien dan de twee expressieve woonblokken naar ontwerp van het Parijse architectenbureau Breitman – Breitman. Het ontwerp van StudioNineDots sluit naadloos aan bij de stoere contouren van de overige panden aan de Piet Heinkade.
Altera nam eerder al één van de twee woonblokken van Nieuw Argentinië met in totaal 108 woningen over van Stadgenoot. Dat gebeurde nadat het de woningcorporatie niet lukte voldoende individuele kopers te vinden voor de appartementen aan de IJ-haven. Inclusief bijbehorende ondergrondse parkeerplaatsen nam Altera één woonblok over voor 34 miljoen euro. In het andere blok verkocht Stadgenoot 44 woningen aan particulieren en verhuurt de corporatie de overige 64 woningen in het middensegment.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS