Start bouw Het Gemaalhuis in Hoofddorp

07.02.19
Appartementengebouw van complex Het Gemaalhuis Hoofddorp
Start bouw Het Gemaalhuis in Hoofddorp

Wethouder Jurgen Nobel van Haarlemmermeer heeft de eerste paal geslagen voor nieuwbouwproject Het Gemaalhuis aan de Kruisweg in Hoofddorp. Het gaat om in totaal 84 woningen, waarvan 30 grondgebonden koopwoningen, 40 vrijesectorhuur- en 14 koopappartementen.

Het was de eerste 'eerste paal' voor wethouder Nobel. Hij verwacht dat er nog vele volgend: "We staan aan de vooravond van grote veranderingen. We gaan in de hele Haarlemmermeer veel bouwen en voor een diversere groep. Mooie aan dit project is dat het ook raakt aan mijn andere portefeuille, de energietransitie, aangezien de bewoners straks minder energiekosten hebben, door de energiezuinige nieuwbouw." De woningen en appartementen worden gebouwd volgens het ZEN-principe, zeer energiezuinige nieuwbouw. De energiebehoefte voor verwarming, koeling en ventilatie is extreem laag en met zonnepanelen wekken de woningen zelf duurzame energie op. Dat resulteert in een EPC-waarde (Energie Prestatie Coëfficiënt is de maat voor energiezuinigheid) van 0,09 voor diverse woningen tot zelfs energieneutraal (Nul op de Meter), ruim onder de wettelijke EPC-eis van 0,4.
Alle woningen van het project zijn inmiddels verkocht. De huurappartementen worden afgenomen door Syntrus Achmea Real Estate & Finance. Oplevering van het project staat gepland in het tweede kwartaal van 2020.

info: www.hureninhetgemaalhuis.nl

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS