Start bouw vierde woningcomplex Stadstuin Overtoom

30.04.15
Start bouw vierde woningcomplex Stadstuin Overtoom

Eigen Haard is gestart met de bouw van woonblok Watertuin in Stadstuin Overtoom in Amsterdam Nieuw-West. Wethouder Ivens heeft afgelopen dinsdag de aftrap gegeven. Het complex bestaat uit 27 eengezinswoningen en 16 appartementen voor de koopsector en 16 vrije sector huurwoningen. De koopwoningen zijn volledig uitverkocht.
Watertuin is het vierde bouwdeel van het sloop/nieuwbouwproject Stadstuin Overtoom. Samen met ontwikkelende bouwer ERA Contour (onderdeel van TBI), architect KOW en sloopbedrijf Oranje wordt een klimaatneutrale buurt met 470 woningen in een autoluwe omgeving gebouwd. De eerste twee woonblokken Windtuin en Lichttuin met 154 huurwoningen zijn al opgeleverd en de Energietuin met 95 koop- en vrije sector huurappartementen is in aanbouw. Begin 2018 moet de hele Stadstuin zijn opgeleverd.
Eigen Haard ziet een groeiende belangstelling van woningkopers in Amsterdam voor locaties ‘over de Ring’. Waar het Overtoomse Veld in 2009 de nummer 1 scoorde in de ranking van Nederlandse krachtwijken, worden nu koopwoningen met over-inschrijvingen verkocht.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS