Start woningbouw Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland

28.08.14
Start woningbouw Sportheldenbuurt op Zeeburgereiland

Op 1 september 2014 geven Wethouder Laurens Ivens en Rob Haans, bestuurder van de Alliantie het startschot voor de bouw van 600 woningen op Zeeburgereiland. De Alliantie bouwt zelf ongeveer 300 woningen voor lage- en middeninkomens. Diverse marktpartijen nemen de rest van de opgave op zich.

Nadat de bouw op Zeeburgereiland tijdens de crisis op zich lieten wachten, komen de ontwikkelingen nu op gang. De Alliantie is een van de partijen die het initiatief nemen op Zeeburgereiland. Op 20 februari tekende de Alliantie een samenwerkingsovereenkomst met gemeente Amsterdam voor de bouw van minimaal 460 woningen. Inmiddels is dat uitbreid naar 600 woningen. Deze worden gerealiseerd op de zandvlakte aan de oostkant van de Schellingwouderbrug. Minimaal 30 procent bestaat uit sociale woningbouw (circa 200 woningen). Het overige programma bestaat uit grondgebonden koopwoningen, sociale koopappartementen en zo’n tweehonderd huurwoningen voor het middensegment.

De vergunningverlening is verrassend snel - binnen een half jaar - verlopen. Hoe dat kan is een van de onderwerpen van de komende PakhuisNUL20 (22 september 2:00 uur). Het programma daarvan wordt binnenkort bekendgemaakt.

Zie ook: Theo Koomenbuurt: flexibele gebiedsontwikkeling op Zeeburgereiland (NUL20 mei 2014)

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS