Syntrus Achmea:'Goede hoop op akkoord over 1012inc'

28.10.15
Syntrus Achmea: 'Goede hoop op akkoord over 1012inc'

Syntrus Achmea Real Estate & Finance heeft goede hoop op korte termijn een akkoord te kunnen sluiten met de gemeente Amsterdam en woningcorporatie Stadgenoot over forse investeringen in het Wallengebied. De vermogensbeheerder gaat er betaalbare huurwoningen realiseren als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorgenomen investeringsfonds.
Volgens Jagersma wordt er sinds anderhalf jaar keihard gewerkt om langdurige kwaliteit in het Wallengebied te creëren. "Op die locatie kunnen we huurwoningen in het duurste segment realiseren. Maar we willen er betaalbare huurwoningen neerzetten, zodat er anders dan in Londen plaats blijft voor de leraar of politieman in het stadscentrum", aldus Jagersma. In de plint zal Syntrus Achmea ‘goede’ commerciële functies ontwikkelen.
Voor deze ‘rendementsbedreigende stap’ verlangt Syntrus Achmea van Amsterdam compensatie in de vorm van grondposities elders in de stad. "Het valt anders niet mee om de pensioenfondsen – onze klanten – uit te leggen dat we bewust kiezen voor een lager rendement. We krijgen posities voor hetzelfde bedrag dat we in de Wallen investeren. Het gaat vooral om woninglocaties buiten de Ring", aldus Jagersma.
Om welk bedrag en hoeveel woningen het gaat, blijft nog onduidelijk. Eerder liet Jagersma weten dat het bij een participatie van 20 tot 50 miljoen euro redelijk is voor een bedrag van 60 tot 150 miljoen vrije sector huurwoningen te kunnen ontwikkelen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS