Overslaan en naar de inhoud gaan

Trinity Buildings in Amsterdam Zuidoost getransformeerd naar 133 woningen

Image

De Trinity Buildings, drie kantoorpanden aan de Pietersbergweg 1-47 op bedrijventerrein Amstel III in Amsterdam Zuidoost, worden getransformeerd naar 133 woningen. Daarover zijn door eigenaar Certitudo Capital afspraken gemaakt met de gemeente Amsterdam.

De Trinity Buildings worden opeenvolgend getransformeerd. In april 2020 wordt gestart met het eerste gebouw en eind 2020 met het laatste gebouw. Bij deze transformatie worden 102 middeldure, 27 vrije sector en 4 sociale huurwoningen gerealiseerd. Trinity Buildings wordt gebouwd op een eiland. De bewoners krijgen de beschikking over een collectieve buitenruimte op maaiveldniveau. Ook is er een ondergrondse parkeervoorziening aanwezig met fiets- en autoparkeerplaatsen. Trinity Buildings wordt door iResidence verhuurd en naar verwachting in het voorjaar van 2021 opgeleverd.

Certitudo Capital heeft verschillende posities in Amstel III en ontwikkelt de komende vijf jaar ongeveer 1.500 woningen en 35.000 m² kantoorruimte. “We maken een mooie, gemengde én duurzame nieuwe stadswijk, dicht bij het groen. Een wijk die verbonden is met Zuidoost en daar een wezenlijk onderdeel van uitmaakt. Daarmee leggen we ook de verbinding met de woongebieden aan de andere kant van het spoor Amsterdam-Utrecht”, aldus Dirk de Jager, lid van het dagelijks bestuur van stadsdeel Zuidoost.