Van Eesteren Museum breidt uit met museumwoning

03.10.12
Van Eesteren Museum breidt uit met museumwoning

Vrijdag 12 oktober opent de Van Eesteren Museumwoning haar deuren. Precies 60 jaar nadat de eerste woningen volgens het stedenbouwkundig uitbreidingsplan van Van Eesteren, werden opgeleverd. Woningen voor bewoners die uit de destijds oude en kleine stadswoningen naar de ruime, schone en vooral groene tuinstad verhuisden.

‘Met vereende krachten van onze vrijwilligers, bewoners uit de buurt, woninginrichters en woningcorporatie de Alliantie is er een geweldige prestatie neergezet die staat als een huis uit de jaren 50’, vertelt museumdirecteur Hans van der Schaaf trots. ‘Geheel ingericht volgens het Goed-Wonenconcept uit die tijd zetten we de deur van onze museumwoning op 12 oktober graag voor u open om samen een stukje terug te gaan in de tijd.’ De museumwoning is op dezelfde tijden geopend als het Van Eesterenmuseum en alleen te bezoeken met een rondleiding. 

‘De aanleiding voor deze museumwoning is natuurlijk dat we vieren dat Nieuw-West en tuinstad Slotermeer 60 jaar bestaat.’ Zo legt gebiedsontwikkelaar Jürgen Klaassen van de Alliantie uit. ‘Met deze woning willen we laten zien hoe de woningen destijds zijn bedoeld. En dat ze met wat aanpassingen prima passen in de huidige tijd, want op kolen stoken we niet meer. De tuinsteden zijn een tijd lang minder populair geweest, maar wij zijn ervan overtuigd dat ook nu steeds meer mensen graag in een rustige, karaktervolle en groene omgeving willen wonen. En dus ook steeds meer mensen de westelijke tuinsteden weer gaan waarderen. En dat laten we hier zien.’

De Museumwoning wordt door een aantal bewoners van het eerste uur geopend, bijgestaan door bestuursvoorzitter Jim Schuyt van de Alliantie, wethouder Paulus de Wilt en museumdirecteur Hans van der Schaaf.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS